tiistai 19. heinäkuuta 2011

So far...

Pienehkönä muistinvirkistyksenä pientä listaa tähän mennessä tapahtuneista kampanja-asioista:


20.5.2011 Kampanja saa alkunsa: elokuvan virallinen verkkosivu TheDarkKnightRises.Com julkaistaan. Sivulla on ainoastaan epäselvä audio laulavista/puhuvista ihmisistä. Innokkaimmat fanit avaavat äänen ääniohjelmalla, jonka "asteikko" näyttää tekstin #thefirerises. Tällä viitataan tähän twitter-kanavaan. Tämän kanavan seuraaminen/eteenpäin postaaminen johtaa ensimmäisen TDKR-kuvan paljastumiseen, jossa on Tom Hardy eli leffan Bane (Turmio). Tehtävä vaati 1000 osallistujaa. Lähteet: tämä & tämä. 


1.6.2011 MovieViral uutisoi Youtubeen ilmestyneen TheFireRises -kanavan. Kanava pitää sisällään 3 huonolaatuista videota, joista ensimmäinen "419" näyttää tulipalojen raivoavan ympäri kaupunkia (=Gotham City?). Toinen video, " Outbreak", näyttävät hupullisten vankien pahoinpitelyn ja auton tunnelissa. Kolmas video, "GCN" on "rikkoutunut" Gotham City -uutispätkä, jossa näkyy esim. otsikko "Arkham Breakout?" Arkham Asylum on siis psykiatrinen sairaala, jossa majoittuu suurin osa Batmanin vihollisista. Videossa mainitaan myös fb-sivu The Fire Rises, jossa on ainoastaan yksi merkintä: kuva näyttelijiä Matthew Modinesta politiikko Nixonina. Tulevassa leffassa hän ilmeisesti esittää sekä politiikkoa että pääpahista.(siis tämä uutisen ilmestymisen aikaan..) 

Netti kuhisee tietenkin taas kuin viimeistä päivää, ja käy ilmi, että nämä sivustot ovat feikkejä ja fanien tekemiä. Lopulta videot poistetaan youtube-kanavalta. Facebook-sivusto on vielä elossa, tosin pääosin fanien ylläpitämänä. Tai siltä se näytti, sivustolle ei nimittäin voi vain liittyä vaan liittymistä pitää "anoa": done. Mielenkiintoista kuitenkin on, olivatko videot tosiaan fanien tekemiä vai osa mahdollista markkinointikampanjaa...  Youtubessa on tosin todella paljon myös fanien tekemää materiaalia leffaan liittyen. Täältä.


2.6.2011 MovieViral uutisoi, ettei Why So Serious -kampanjan toteuttanut 42 Entertainment ole tekemässä The Dark Knight Rises -kampanjaa. Anonyymit lähteet kertovat, että yrityksellä ei ole mitään tekemistä uusimman kampanjan kanssa. Uutisessa kuitenkin korostetaan, etttä Warner Bros saattaa toki vielä palkata heidät. Lisää esim. täältä. 

11.7.2011 Leffan teaser-posteri (onko tolle mitään järkevää suomenkielistä sanaa...?) ilmestyy thedarkknightrises-sivustolla.Tällainen.


15.7.2011 Leffan teaser-trailerin ilmoitetaan debytoivan Harry Potter and the deathly hallows: part 2 -elokuvan yhteydessä. Traileri tietenkin vuotaa nettiin jo aiemmin. Täällä ja täällä.


18.7.2011 Trailerin virallinen online-versio julkistetaan. Esim. täällä. 
Traileri on todellakin teaser, eikä sisällä oikeastaan minkäänlaisia yksityiskohtia elokuvasta.
 

Muut uutisoinnit koskevat lähinnä mahdollisia roolituksia ja elokuvan kuvauspaikkoja...Facebook-sivu koostuu fanimateriaalista ja spekulaatiosta. Elokuva julkaistaan tosiaan vuoden päästä, joten hyvinhän tässä onpi aikaa... Saa nähdä, miten jaksaa aiheen parissa työskennellä.
 
Better three hours too soon than a minute too late.
- Batman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti