maanantai 30. tammikuuta 2012

19.3.2012 aiheen esittely gradusemmassa. Pitäis vaan ruveta kirjottaa.. Tää blogi on helppo keino kun ei tunnu niin viralliselta, mutta sit ku pitäis oikeesti avata joku word ja ruveta kirjottaa... :EEE Mä en ymmärrä miks se voi olla niin vaikeeta! oon nyt yksin töissä, eli periaatteessa tää ois just täydellistä aikaa noille opiskeluasioille.. Mutku maanantai! Paska selitys, tiiän. No jos ny kävisin ensin lounaalla ja sit voisin alkaa tehdäki jotain.

torstai 26. tammikuuta 2012

Lätkin nopsaa vaan noita linkkejä noihin foorumeihin:

Superherohype.comin viestiketju TDKR-kamppiksen viraalimarkkinoinnista:
http://forums.superherohype.com/showthread.php?t=334503
Paljon asiaa!

Pari surkeeta yritystä:
http://forums.superherohype.com/showthread.php?t=370117
http://forums.superherohype.com/showthread.php?t=361819

Uutisointi siitä, ettei 42 entertainment ole mukana uudessa kamppiksessa:
http://batman-news.com/2011/06/02/42-entertainment-not-currently-working-on-the-dark-knight-rises-viral-marketing/

Batman-news.comin foorumilta:

Yleistä keskustelua viraalimarkkinoinnista:
http://tdkrforums.com/viewtopic.php?f=6&t=84

Sitten erinäisten uutisointejan kommentit täytyy ehkä ottaa myös huomioon...?
Olen tässä joutunut pohdiskelemaan (oli jo aikakin..) graduni aihetta vähän spesifimmin viime aikoina. Kirjaan ylös muutamia pohdintoja:

Tulen gradussani käsittelemään ensisijaisest viraalimarkkinointia TDKR-kampanjan valossa. Viraalimarkkinoinnissa kuluttajan osa markkinointiviestin välittäjänä korostuu, joten kampanjan osalliset ovat graduni pääosassa. Näitä osallisia on helppo saavuttaa esim. fb-ryhmän kautta. Käytän mahdollisesti myös muita foorumeita, kuten superherohype.comia ja batman-news.comia. Pitäisi nyt tutustua niihin vähän tarkemmin, ja sehän on juurikin sopivaa puuhaa tässä työn ohessa. Laadin mahdollisesti myös osallistujille suunnatun kyselylomakkeen, muuta aineistoa tukevana. Minun on kuitenkin pohdittava kyselyn ajoitusta ja sitä, käytänköä kyselyä ilmiön kartoittamiseen vai esim. muun aineiston analyysin jälkeen syntyneiden tutkimushypoteesien testaamiseen. Jälkimmäinen houkuttelee tällä hetkellä enemmän.. Yksi gradun osa-alue voisi ilmön esittelemisen (=TDK-kamppis) lisäksi olla TDKR-kampanjaan osallistujien motiivit, odotukset, mahdolliset pettymyksen tunteet jne... Edellinen TDK-kamppis oli hyvin paljolti kohuttu ja puhuttu; odottivatko TDKR-kampanjaan osallistuneet tästäkin kamppiksesta samanlaista - vai odottavatko edelleen? Kyselyn voisi tietenkin ajoittaa melko loppuvaiheeseen kamppista (elokuva julkaistaan kesällä 2012). Täten pääsisin testaamaan myös tutkimushypoteesejani.

Viraalimarkkinointi on siis päivän sana, ja sen yhteyteen liittyy tietysti käyttäjätuotanto. Batman-kamppikseen liittyy tietenkin oleellisena osana myös fanius ja fanitaide. TDKR-kampanja ei ole ollut edellisen veroinen, ja tuskin tulee olemaankaan. Viraaliefektejä on kuitenkin ollut myös TDKR-kampanjassa.

Tutkkimusmetodini on etnografinen, eli lähestyn tutkimuaineistoani havainnoiden ja "kentällä" työskennellen. Nyt täytyy tutustua aineistoon perinpohjaisesti..

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

On taas kulunut hetkinen, kun oon viimeksi kirjoitellut. Täs on nyt ollu vähän kaikenlaista... Mutta nyt pitäisi taas keskittyä graduun, jota olisi alkuvuonna tarkoitus alkaa väsätä toden teolla! Kamppiksessakin on alkanut tapahtua (ainakin hieman). Oon viimeksi päivittänyt lokakuussa, eli kiritääs nyt sitten muutama kuukausi eteenpäin. 


24.10.11 - Internetissä levinnyt huhu, jonka mukaan Warner Bros aikoo julkaista 6 minuutin mittaisen prologin TDKR:sta uusimman Mission Impossible -elokuvan yhteydessä, vahvistetaan. Prologi tosin näytetään vain tietyissä IMAX-teattereissa 16.12. 


19.11.2011 - Empire-lehti julkaisee Batman vs Bane -cover set-äänestyksen, joista toisessa poseeraa Bane ja toisessa Batman. Lukijan saavat äänestää, kumpi kansista julkaistaan ensin. Ei sinällään liity kampanjaan, mutta kertoo ehkä yleisestä hypetyksen tasosta... 

Tässä välillä julkaistaan mm. uusimpia kuvia leffan kuvauksista... Aika hiljaista kuitenkin on edelleen.


MUTTA.... vihdoin tulee hetki, jota kaikki olemme odottaneet!: Viraalimarkkinointikampanja TDKR -lefuun alkaa 7.12.2011: Wired.com-nettisivulla julkaistaan tekaistu, salaperäinen "CIA"- tiedote, jossa on kuva ja tietoja kadonneesta tri.  Leonid Pavelista (näyttelijä Alon Abutbul). Jutussa ei sinällään viitata TDKR:n, mutta annetaan kuitenkin ymmärtää jutun liittyvän ko. "tulevaan kulttuuriseen tapahtumaan". Tiedote.
Samana päivänä Empire-verkkosivulla julkaistaan tiedotteeseen liittyvä jäljennös/kopio Paveliin liittyvästä keskustelusta. Kopio


8.12.2011 - Virallisella Fire rises -twitter-tilillä julkaistaan uusi kuva tiedotteeseen liittyen. Tässä raportissa  mainitaan salaperäinen "operation early bird". Raportti. Tämän myötä aukeaa myös nettisivu http://www.operationearlybird.com/map.html. Mihin vihjeet/sivulla oleva kartta johtaa, on edelleen mysteeri. 


9.12.2011 - operationearlybird -sivulla on kartta, jossa on merkitty IMAX-elokuvateattereiden paikat. Elokuvan virallisella nettsivulla julkaistaan ääninauhoite, josta kuulee numeroita. Näiden numeroiden syöttäminen earlybird -sivustolle julkaisee ylimääräisiä elokuvateatteri-sijainteja, joissa näytetään TDKR -prologi 13.12.2011 klo 10pm. Prologi vuotaa tietysti myös nettiin. Tämä fb-sivulta:
"Jim Gordon: I knew Harvey Dent. I was his friend. And it will be a very long time before some one inspires us like he did. I believed in Harvey Dent. . . . .
[Plane outside in the middle of nowhere]
CIA: Dr. Pavel, I’m with the CIA.
Militia: He wasn’t alone.
CIA: You don’t get to bring friends.
Dr. Pavel: They’re not my friends.
Militia: Don’t worry, I’ll vouch for them.
CIA: And why would I want them?
Militia: They were trying to grab your prize. They work for the mercenary. The masked man..
CIA: Bane??! …… Get them on board, I’ll call it in
[INSIDE PLANE]
CIA: The flight plan I just filed with the agency list me, my men, Dr. Pavel here. But only one of you!
[PLANE DOOR OPENS]
CIA: First one to talk gets to stay on the aircraft!!!
CIA: Who paid you to grab Dr. Pavel? [No answer, gun fire past head out open door] He didn’t fly so well! [Pulls guy back in to plane] Who wants to try next? Tell me about Bane!! Why does he wear the mask!?! A lot of loyalty for a hired gun!!
BANE: [Still has black hood on] Perhaps he’s wondering why someone would shoot a man before throwing him out of a plane.
CIA: At least you can talk. Who are you?
BANE: It doesn’t matter who we are, what matters is our plan.
[CIA SLOWLY TAKES OFF HOOD]
BANE: No one cared who I was until I put on the mask.
CIA: If I pull that off would you die.
BANE: It would be extreamly painful….
CIA: You’re a big guy!
BANE: For you!
CIA: Was getting caught part of your plan?
BANE: Of course….. Dr. Pavel refused our offer in favor of yours, we had to find out what he told you about us.
Dr. Pavel: Nothing! I said nothing!!!
CIA: Well congratulations! You got yourself caught!
CIA Operative: Sir!
CIA: Now whats the next STEP in your master plane?!
BANE: Crashing this plane!……..With no survivors!BANE: NO (Puts his arm on man’s shoulder) They expect one of us in the wreckage brother!
FOLLOWER: We started a fire?
BANE: The fire rises!
[DR. PAVEL IS SCREAMING] BANE: Calm down Doctor. Now’s not the time for fear. That comes later!!!
10.12.11 - TDKR:n virallisella nettisivulla julkaistaa uusin elokuvan posteri, jossa Bane kävelee poispäin murskatun Batman-naamion luota.  

15.12.2011 - WB pistää liikkeelle Bane-paketin, joka sisältää Bane-paidan ja kartan, johon on merkitty Bane-iskut. Paketti esitellään ainakin superherohypessa. 


19.12.2011 - TDKR-lefun virallinen traileri julkaistaan. Nettiin vuotanut jo aiemmin. 


26.12.2011 -  Muutama elokuvan valokuva julkaistaan.

10.01.2012-  Osa enskan lipuista on jo loppuunmyyty, 6 kuukautta aikaisemmin. 

12.01.2012 - Lisää kuvia; Bane, Bane+Batman, Gordon...


13.01.2012 - Batman entertainment weeklyn kannessa.  Em. kuvat ko. lehdestä. 

Muita huomioita: Prologin myötä myös fb-ryhmän määrä lisääntyi; nyt jäseniä 960.(18.01.2012) -- 900 17.12.2011, 913 henk. 18.12.2011.

17.12.2011 Fb-ryhmässä linkki Gotham Cityn News -sivustoon (ei vielä toiminnassa tosin.. )  Sama juttu tän lautta-sivun kanssa. Niin, ja Nokia on thenyt Lumiasta jonkun oman TDKR-versionsa, special edition OFC. Niin ja edelleen fb-sivulla näkyy todella paljon fanitaidetta. 
Myös pelit liittyvät kampanjaan /FB):  
"those who have arkham city, remember to pay a visit to calendar man when you enter in 2012 (here in montevideo its 4 o'clock, probably some of you are closer)" (31.01.2011)
So, is there a place where we can do a Batman role-play? I know that seems stupid, but it might be fun. Fore a while. (91.2012)
Mun pitää jossain vaiheessa ruveta käymään tota ryhmää läpi toden teolla, ja jaotella se: 1. Off topic 2. Viraali 3. Fanitaide 4. Kyselyt... Katsotaan nyt, et millasiin kategorioihin mä niitä saan.